Πρόγνωση αέρα & καιρού

Ένα ασυνήθιστο τοπικό μικροκλίμα έχει καταστήσει την Βασιλική, «Μέκκα» του windsurfing.

Η περιοχή του Ιονίου τους καλοκαιρινούς μήνες «δροσίζεται» με τη βοήθεια των θερμικών ανέμων (μαΐστρος - mistral). Οι άνεμοι αυτοί μαζί και με την μορφολογία της περιοχής, είναι η αιτία για το «φαινόμενο Βασιλική» … Το πρωί δεν έχει αέρα και η θάλασσα είναι ήρεμη , αργότερα καθώς ο ήλιος ανεβαίνει ένα δροσερό αεράκι αρχίζει να φυσά, και κατά το μεσημέρι , την ίδια περίπου ώρα κάθε μέρα , ο θερμικός άνεμος (Eric) εμφανίζεται και δυναμώνει σταθερά, η διεύθυνσή του αλλάζει, και αυτές οι δυνατές έως πολύ δυνατές(!) συνθήκες αέρα που διαμορφώνονται διαρκούν μέχρι αργά το απόγευμα.

Η στατιστική των ανέμων είναι εντυπωσιακή: Μάιος - 15 ημέρες του μήνα, Ιούνιος - 20 μέρες του μήνα, Ιούλιος - 25, Αύγουστος - 20, Σεπτέμβριος- 15 ημέρες του μήνα... Η δύναμη του αέρα κυμαίνεται από τα 4 με 5 bft. έως και τα 6-7 και τις πολύ καλές μέρες τα 8 bft.

Το Windguru είναι γνωστό για τις αξιόπιστες αέρα και καιρού προγνώσεις του για τους σημαντικότερους προορισμούς surfing. Τώρα, καθαρός ουρανός με δυτικό η βόρειο-δυτικό άνεμο αποτελούν κατά κανόνα τις κλασσικές καιρικές συνθήκες ώστε να αναπαραχθεί το «φαινόμενο Βασιλική» ακόμα και όταν οι προβλέψεις αέρα είναι χαμηλές.