Windsurf

Η Βασιλική είναι παγκοσμίως γνωστή ως ο… παράδεισος του windsurfing. Η παραλία της Βασιλικής συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δέκα καλύτερες του κόσμου και στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης και καλύπτει σχεδόν όλες τις ανάγκες των «απανταχού φίλων» του σπορ.

Η περιοχή του Ιονίου τους καλοκαιρινούς μήνες «δροσίζεται» με τη βοήθεια των θερμικών ανέμων (μαΐστρος - mistral). Οι άνεμοι αυτοί μαζί και με την μορφολογία της περιοχής, είναι η αιτία για τις πολύ καλές στατιστικές αέρα, που επιτρέπουν στους surfers να «απογειώνονται» με νέα κόλπα και μανούβρες.

Κάθε μεσημέρι, την ίδια περίπου ώρα, ο θερμικός αέρας εμφανίζεται και δυναμώνει σταθερά μέχρι αργά το απόγευμα. Το φαινόμενο είναι πραγματικά εντυπωσιακό και η θέα των windsurfers που σκίζουν τα κύματα είναι μοναδική ακόμα κι αν δεν ανήκετε στους λάτρεις του σπορ.

Σε ένα κλειστό κόλπο, που το πρωί είναι ιδανικός για την εκμάθηση των αρχαρίων καθώς δεν έχει καθόλου κύμα και η θάλασσα είναι αρκετά ρηχή, η διεύθυνση του ανέμου που πολλοί φίλοι του σπορ τον αποκαλούν «Eric ή φαινόμενο» αλλάζει, και η θάλασσα μέχρι εκείνη την ώρα ήσυχη, ασπρίζει δίνοντας σ’ όλους το σύνθημα για να ριχτούν στη μάχη.

Η στατιστική της παραλίας είναι εντυπωσιακή: Μάιος - 15 ημέρες του μήνα, Ιούνιος - 20 μέρες του μήνα, Ιούλιος - 25, Αύγουστος - 20, Σεπτέμβριος- 15 ημέρες του μήνα... Η δύναμη του αέρα κυμαίνεται από τα 4 με 5 bft. έως και τα 6-7 και τις πολύ καλές μέρες τα 8 bft.

Η Βασιλική είναι ένας σερφότοπος που είναι ιδανικός για όσους θέλουν να εξασκηθούν στο slalom και στο freestyle με συνθήκες side shore.

Η ύπαρξη πολλών σχολών windsurfing και εξειδικευμένων καταστημάτων για το σπορ κάνει τα πράγματα εύκολα για όσους θέλουν να δοκιμάσουν ή να εξελιχθούν στο άθλημα.

Αναπόφευκτα η παραλία της Βασιλικής, είναι δημοφιλής τόπος διοργάνωσης διεθνών συναντήσεων για windsurfing, sailing και yachting διαγωνισμούς, που συνοδεύονται από παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, τοπικούς παραδοσιακούς χορούς, εκθέσεις λαϊκής τέχνης και πολλά πολλά αλλά..

Ο όρμος της Βασιλικής, όπου εκτός από παράδεισος των σέρφερ, έχει στην υπήνεμη δυτική πλευρά «συνθήκες λίμνης» όλες τις ώρες της ημέρας, είναι κατάλληλος επίσης και για θαλάσσιο σκι η θαλάσσια σανίδα. Εξ’ άλλου σε αυτή την πλευρά του όρμου, σε ένα περιβάλλον που τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας, βρίσκεται και η σχολή θαλασσίων σπόρ που μυεί τους επισκέπτες στα μυστικά του σκι και της σανίδας (wake board). Ακόμη και όσοι δεν είναι λάτρεις των σπόρ, μπορούν να παίξουν με τις σαμπρέλες, την μπανάνα, το fly-fish ή να δουν τον όρμο από ψηλά απολαμβάνοντας μία πτήση με το αλεξίπτωτο θαλάσσης.

Events 2010

 • Vassiliki Watersports Festival & Midsummer Madness
 • 11. - 20.06.2010

  Στο Club Vass, το Φεστιβάλ θαλασσίων Σπορ περιλαμβάνει windsurfing διαγωνισμούς ( slalom, speed and freestyle), Sailing regatta με ανοικτό catamaran, και πολλά πολλά άλλα …

  Για εγγραφή και περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε μπείτε στο website www.vassiliki-watersports-festival.com και θα βρείτε αιτήσεις συμμετοχής, το αγωνιστικό πρόγραμμα καθώς και φωτογραφίες και videos από τις διοργανώσεις των προηγούμενων χρόνων.

 • EFPT Vassiliki
 • 11. - 13.06 2010

  Μέρος του European Freestyle Pro Tour για το τίτλο του European Champion. http://www.efpt.net/eventdetails.php?eid=86

 • Club Vass Divas
 • Μάρτιος - Σεπτέμβριος 2010

  Πολύ δημοφιλές, ειδικά για κυρίες που αγαπούν το windsurfing. http://www.clubvass.com/events/club-vass-divas

 • South Ionian Regatta
 • 16.09 2010

  Ο γνωστός ετήσιος αγώνας από το Νυδρί στα Σύβοτα και γύρω από το Αρκούδι, καταλήγει στο επίσης γνωστό πάρτι στην προκυμαία των Σύβοτων. http://www.ionianregatta.com/

 

Χρησιμοποιήθηκε πληροφοριακό υλικό από το επίσημο website της Λευκάδας. http://www.lefkada.gr/

Events 2010 Καιρός